Kurz přípravy kávy - espresso a cappuccino

V kurzu se naučíte připravovat espresso tak, že si Váš šálek kávy budete chtít vychutnat úplně každý den. A co teprve lahodné cappuccino, jehož podstatou je mléčná mikropěna, která je krémová, vláčná, lesklá a konzistentní, prostě slast na jazyku. S takovouto pěnou vytvoříte chutné a krásné cappuccino či latte macchiato. (Dobrá rada od nás: Pokud pojedete do Itálie a objednáte si "latte", obdržíte sklenici mléka :-) )

Určitě Vás také zajímá metoda "malování" mlékem, tzv. "latte art". Ukážeme si základní triky pro zvládnutí této metody. A třeba pak zvládnete namalovat i jednoduché srdíčko pro svou milovanou osobu. 

Až poznáte kvalitu dokonale připraveného espressa, nebudete chtít v kavárnách už nic jiného. Doma se připravte na častější návštěvy rodiny, přátel i známých ze vzdálených koutů, neboť až se o Vás rozkřikne, jak senzační umíte připravit kávové lahůdky, nebudete stíhat dosypávat kávová zrníčka do kávovaru. Nejlepší ale na tom je, že potěšíte sami sebe, když si budete moci vychutnat šálek cappuccina a odpočívat s ním doma na svém oblíbeném místě, a klidně i několikrát denně.

 

OBSAH KURZU


Příprava espressa a cappuccina dle Italského standardu

  • Jak připravit lahodné espresso
  • Parametry dokonale připraveného espressa
  • Jak důkladně našlehat "mikropěnu"
  • Latte art neboli "malování" mlékem

Praktická část

  • Sami si vyzkoušíte přichystat espresso a cappuccino jak na profesionálním kávovaru (jako specialitku pro Vás máme kávovar La Marzocco - "Ferrari mezi kávovary"), tak i na domácím pákovém přístroji.
  • Několik profi stanovišť s vyškolenými baristy, kteří budou Vašim osobním mentorem a lektorem.
  • Na každém stanovišti máme k dispozici kvalitní kávovar, vhodné nádobí a speciální konvičky na šlehání mléka, tedy vše podstatné pro přípravu perfektního espressa či cappuccina.

Kávové zrno

  • Jak nakupovat a podle čeho vybírat kvalitní kávu
  • Víte, jak vypadá a voní zelená káva

Pražení kávy

  • Ukázka pražení kávy na malé pražicce
Kávovary a přístroje na šlehání mléčné pěny
  • Pákové přístroje vs. automatické
  • Rady a tipy jak vybrat spolehlivý přístroj pro svou potřebu

Mlýnek na kávu a nádobí

  • Proč je mlýnek tak důležitý
  • Nastavení mlýnku a jeho čistota
  • Rady a tipy jak vybrat vhodný mlýnek pro svou domácnost
  • Jaké velikosti šálků volit na espresso či cappuccino
 

DÉLKA KURZU
Předpokládaná délka kurzu je 3-4 hodiny, přizpůsobíme se časově dle potřeb klientů

Cena kurzu: 2 990 Kč

Platnost kurzu

Celý rok 2017, v termínech, kdy se budou konat kurzy.
 

Dárkový poukaz

  • Kurz možno zakoupit jako dárek - dárkový poukaz zašleme elektronicky nebo si jej můžete osobně vyzvednout u nás na kavárně v Ostravě-Hrabůvce.
  • Dárkový poukaz Vám zašleme elektronicky, následná aktivace poukazu bude podmíněna platbou kurzovného.

Závazná rezervace místa na kurzu
 
Je podmíněna platbou kurzovného předem.



Místo konání

V kavárně Laura Coffee na ulici Horní 55 v Ostravě-Hrabůvce, v 1. patře obchodního komplexu Hlubiňák.
www.lauracoffee.cz


Čas konání

V čase od 17.30 do cca 21.00 hod., dle potřeb a zájmů účastníků kurzu. Je vhodné dorazit již v 17.15 hod.


Lektorské zázemí

Ing. Ivo Ptáčník
majitel pražírny a kavárny Laura Coffee
hlavní pražič, certifikace SCAE - úroveň I. a II.
garant kurzu

a také

Tým baristů Laura Coffee

termín 30.5.2017
čas 17:30 - 21:00
cena 2990 Kč